Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Heb je jouw bestelling op een werkdag voor 15:00 uur geplaatst binnen Nederland of België? Dan wordt deze de volgende dag bezorgd door PostNL (met uitzondering van zon- en feestdagen).

Zodra jouw pakket door PostNL gesorteerd is in het sorteercentrum, ontvang je een verzendbevestiging met hierin de track en trace code waarmee je jouw pakket kunt volgen. Wanneer je niet thuis bent op het moment van bezorgen zal de bezorger het pakket proberen af te leveren bij jouw buren. Lukt dit niet, dan wordt het pakket naar ons logistiek centrum geretourneerd of, indien mogelijk, bij een PostNL-locatie bij jou in de buurt geleverd.

*Let op! Tijdens de sale periode of andere acties kan de bezorging van jouw pakket langer duren dan je wellicht van ons gewend bent. Zodra jouw pakket door PostNL is gesorteerd, ontvang je de track en trace gegevens per mail. Houd deze goed in de gaten voor actuele informatie over jouw pakket.

Kan ik mijn bestelling wijzigen/annuleren?

Zodra jouw bestelling geplaatst is, is het helaas niet meer mogelijk om deze te wijzigen of annuleren.

Moet ik verzendkosten betalen?

Al onze producten worden gratis bezorgd in Nederland en België, ongeacht het bestelbedrag. Je betaalt bij Iconicoo dus nooit verzendkosten.

*Let op!: Je bent zelf verantwoordelijk voor de retourkosten.

Kan ik mijn bestelling traceren?

Ja. Zodra je pakket klaar ligt voor verzending, ontvang je een mail met een Track & Trace code, waarmee je je pakket kunt volgen op de website van PostNL.

Kan ik mijn adresgegevens wijzigen?

Zodra jouw bestelling geplaatst is, is het helaas niet meer mogelijk om jouw adresgegevens te wijzigen.

Verzenden jullie ook naar het buitenland?

Ja, we verzenden onze producten wereldwijd. Houd echter rekening met een langere wachttijd en hogere verzendkosten. De verzendkosten worden bij het afrekenen bepaald.

Mijn pakket is niet geleverd. Wat moet ik nu doen?

Het kan helaas voor komen dat jouw pakket wat vertraging heeft opgelopen bij de vervoerder. Wij adviseren je daarom graag om eerst de track en trace gegevens goed te controleren.

Mocht de informatie op de track en trace pagina niet juist zijn, neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen dit dan voor je uitzoeken en, indien nodig, een onderzoek starten naar jouw pakket.

Ik heb een beschadigd item ontvangen. Wat moet ik nu doen?

Wanneer je een beschadigd item hebt ontvangen, mag je ons hierover mailen. Het is belangrijk om in deze mail jouw ordernummer te vermelden en een foto toe te voegen waarop de beschadiging duidelijk zichtbaar is. Je mag deze versturen naar info@iconicoo.nl.

Niet alle items die ik besteld heb zijn geleverd. Wat moet ik nu doen

Wanneer het pakket dat je hebt ontvangen niet compleet is, willen wij je vragen om contact met ons op te nemen. Dit kan door middel van een mail naar info@iconicoo.nl.